Werkwijze

Meer over de werkwijze en benadering van Osteopathie

Een osteopaat onderzoekt en behandelt de beweeglijkheid van onderdelen van het lichaam. Dit kan gaan om een wervel, een rib of om een orgaan zoals bijvoorbeeld een nier.

tijssen-osteopathie-11

Door zijn opleiding heeft een osteopaat kennis van de anatomie van het menselijk lichaam, hoe de verschillende weefsels horen te bewegen en hun relatie ten opzichte van elkaar. Osteopathie is een manuele behandelmethode. Dat wil zeggen dat een osteopaat alleen zijn handen gebruikt. De osteopaat zal u een totaal lichamelijk onderzoek geven om zo de beweeglijkheid van alle verschillende weefsels los van elkaar en ten opzichte van elkaar te kunnen beoordelen.

tijssen-osteopathie-11

Osteopathie heeft een holistische visie, dit houdt in dat de osteopaat naar de totale mens kijkt. De psyche beïnvloedt het lichaam en vice versa.

Ook is het belangrijk dat de oorzaak van een klacht zich op een andere plek in het lichaam kan bevinden dan waar u pijn ervaart. Dit komt door de onderlinge relaties van het bewegingsapparaat, de orgaanstelsels en het zenuwstelsel.

tijssen-osteopathie-9

Zo kan bijvoorbeeld de maag een oorzaak zijn van nekklachten en schouderklachten, de darmen kunnen rugklachten veroorzaken etc.

tijssen-osteopathie-4

Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is verwijst een osteopaat door.

Afspraak maken?Ontdek meer over onze behandelmethode in de onderstaande video