Ervaringen met Osteopathie

Osteopathie ervaring – Buik en rugklachten

Vrouw, 49 jaar

Na jaren van tobben met obstipatie, buikklachten en rugpijn ben ik uiteindelijk bij Tijssen Osteopathie terecht gekomen.

In het begin was ik een beetje sceptisch want ik had al zoveel therapeuten gehad, maar mijn klachten bleven aanhouden. Na een duidelijke uitleg over wat osteopathie nu eigenlijk inhoudt, ben ik aan de behandelingen begonnen.

Uiteindelijk bleken alle klachten aan elkaar gerelateerd te zijn. Hierover had ik nooit nagedacht, maar wanneer het één niet goed functioneert kan dit zijn weerslag hebben op het ander. Als je darmen niet goed functioneren kun je dus rugklachten krijgen.

De behandelingen zijn best heftig en vermoeiend, maar na drie maanden kan ik zeggen dat het absoluut werkt. Mijn stoelgang gaat eindelijk een normaal patroon aannemen, waardoor ook mijn buikklachten minder zijn en tot mijn grote verbazing zijn ook mijn rugklachten grotendeels verdwenen.

Ik ben dan ook zeer content met de behandelingen. Joost is met zijn expertise, rustige maar duidelijke uitleg en behandelingen een echte aanrader. Tegen iedereen die klachten heeft zeg ik: Doen!


Osteopathie ervaring – Rugklachten

Man, 60 jaar

Na een tijdje last te hebben gehad van rugklachten, ben ik geopereerd aan een hernia in mijn onderrug. De rugklachten bleven echter bestaan. Via een gemeenschappelijke kennis, die klant is bij Tijssen Osteopathie, kwam ik in contact met Joost Tijssen.

Na het doorspreken van het vragenformulier en het lichamelijk onderzoek zijn we gestart met behandelen. Ondertussen had ik ook last gekregen van mijn darmen, hetgeen ik Joost nog niet verteld had. Het aardige is, dat hij daar juist over begon.

Hij legde de link met mijn rugklachten en gaf mij tijdens ons gesprek daarna ook voedingsadviezen. Het hielp vrijwel direct.

Inmiddels ben ik drie behandelingen verder, heb geen last meer van mijn rug en net zo min van mijn darmen. Ik let beter op wat ik eet en vermijd spijzen waar ik gevoelig voor blijk te zijn. Ik wil de behandelingen graag blijven voortzetten, want ik heb er veel baat bij. Daarnaast wil ik mijn pijnvrije status van dit moment graag in stand houden.

Verder vind ik de gesprekken die we tijdens de behandelingen hebben ook erg prettig. Joost is een professionele, integere, beschaafde persoon die open en duidelijk weet te communiceren. Naast zijn vak als osteopatische therapeut heeft hij ook veel verstand van voeding.

Zijn adviezen leveren mij een nieuwe zienswijze op waar ik mij prettig bij voel en baat bij heb.

Inmiddels verwijs ik graag mensen vanuit mijn eigen coachingspraktijk naar hem door, omdat ik – vanuit de gedachte van heel de mens – merk dat fysieke en mentale processen elkaar op deze wijze positief beinvloeden. Een aanrader voor een ieder die in balans wil zijn of komen.

Peter van Oosterhout, Gewoon coaching

Osteopathie ervaring – Schouder klachten

Vrouw, 24 jaar

Ik liep al jaren met klachten aan beide schouders en was hier al meerdere malen voor onderzocht door de fysiotherapeut en een orthopeed. De conclusie was steeds dezelfde, ze konden mijn klachten niet verklaren en helaas niets voor mij betekenen. Ondertussen werden de tintelingen in mijn armen steeds erger en sliep ik geen nacht meer door, hiernaast merkte ik dat ik minder kracht in mijn armen had. Na het voor de zoveelste keer bij een fysiotherapeut geprobeerd te hebben werd mij voorgesteld om eens te kijken of ik met osteopathie geholpen kon worden. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar dacht op dat moment: kom maar op! Wat vooral opviel tijdens het onderzoek was dat mijn totale lichaam onderzocht werd en niet alleen mijn schouders. Zelfs mijn buik en onderrug werden meegenomen in het onderzoek.

Hierna werd mij op een heldere manier uitgelegd dat mijn klachten werden veroorzaakt door mijn darmen in combinatie met diverse blokkades in mijn nek, bovenrug en ribben. Ik had op de site al gelezen dat alles in het lichaam met elkaar in verbinding staat en dat de beweeglijkheid van de organen ook invloed kan hebben op bijvoorbeeld de schouders.

Naast de behandeling kreeg ik ook voedingsadvies. In het begin was dit wel een omschakeling, maar ik merkte al snel dat wat ik at zeker invloed had op mijn klachten, dus dit was een goede drijfveer.

Een tijd lang ben ik om de vier weken behandeld. Ik moest in het begin erg wennen aan de behandeling. Het blijft een vreemd gevoel als iemand zo intensief aan de slag gaat met je buik, de behandeling van mijn nek en ribben was vrijwel pijnloos. Het grappige was dat ik direct na een behandeling duidelijk verschil merkte. Ik had het idee dat er veel meer ruimte in mijn buik was en mijn schouderklachten werden minder.

Ik ben nu twee jaar verder en heb geen klachten meer. Af en toe spreek ik nog af voor een “onderhoudsbehandeling”. De behandelingen van Joost heb ik als prettig en professioneel ervaren, ik raad dus iedereen in mijn omgeving aan: Loop je (al langere tijd) met klachten en kun je het zelf niet oplossen, ga naar de osteopaat!